Wednesday, May 20, 2015

PROMOSI SHAKLEE MAY-OCT 2015: YES PACK

Assalamualaikum :)

Sepanjang bulan May sehingga October 2015 ini, special sangat sebab Shaklee keluarkan 4 pakej Wellnes - YES PACK yang lebih menjimatkan di samping banyak lagi promosi-promosi HEBAT di sepanjang bulan ini.

Apakah itu YES Pack?


YES pack merupakan satu cara untuk anda berjimat kerana dengan setiap pembelian YES pack anda layak untuk mendapat diskaun sebanyak 5% bagi setiap vitamin dan supplement yang terdapat di dalam pakej-pakej wellness yang ditawarkan.

Ada yang lagi BEST...


Untuk sepanjang bulan May sehingga October 2015 ini, sekiranya anda mendaftar sebagai ahli, anda LAYAK untuk mendapat sebotol VITA-LEA secara PERCUMA sempena 100 tahun VITALEA SHAKLEE. 
Kenapa anda perlu mendaftar sebagai ahli di sepanjang promosi YES ini? Sebabnya, selain dariada anda akan mendapat Vita-lea secara percuma, point (uv) yang ditawarkan bersama YES PACK lebih daripada biasa dan pelbagai lagi tawaran HEBAT sekiranya anda menjadi Ahli Shaklee.Terdapat 4 jenis YES PACK yang Shaklee tawarkan:


  • YES Healthy Prenatal
  • YES Healthy Postnatal
  • YES Healthy Fitness
  • YES Healthy Young Living

YES HEALTY PRENATAL & POSTNATAL (SET KEHAMILAN & BERPANTANG)

Vita-Lea® Iron Formula

❁ Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
❁ Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

Sustained Release Vita-C

❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

B-Complex

❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. 
❁ B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu adalah lebih baik.

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

❁ Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
❁ Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
❁ Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
❁ ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. 
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

Ostematrix (Calcium & Magnesium)

❁ Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
❁ Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
❁ Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
❁ Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
❁ Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

OmegaGuard (EPA & DHA)

❁ DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
❁ DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
❁ Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
❁ Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Alfalfa Complex

Alfalfa pula bertindak sebagai milk booster turut membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh. 
Ia juga membantu dalam menangani masalah sembelit yang sering dialami wanita selepas melahirkan. 
Pengambilan alfalfa adalah bergantung kepada ibu dan anak yang tidak mempunyai penyakit SLE dan bebas daripada jaundice atau sakit kuning.  

YES HEALTHY FITNESS

Lecithin berfungsi sebagai pengemulsi lemak, yang memecahkan lemak-lemak kepada molekul yang lebih kecil so that lemak-lemak ini tidak mudah melekat pada dinding sel dalam badan.

Herb Lax berfungsi sebagai agen untuk detox dan melawaskan pembuangan urine serta penyahtinjaan. InshaaAllah anda tidak akan mengalami sebarang masalah pencernaan.

Cinch Shake bertindak sebagai pemangkin untuk mencairkan lemak tanpa mengganggu atau memusnahkan otot. Kita akan slim down secara fit dan cantik, kulit tidak akan menggeleber kerana sewaktu lemak dihapuskan, otot pula akan dibina.

Cinch Tea membantu untuk meningkatkan metabolisme, membekalkan tenaga yang berpanjangan, melarutkan lemak, antioksida tinggi untuk melawan penyakit yang berbahaya seperti kanser serta sebagai agen detox.

Another supplement yang terkandung di dalam set ini ialah Vita-Lea. Bagi Lyana, Vita-Lea ini sememangnya patut menjadi SUPPLEMENT WAJIB bagi setiap individu kerana Vita-Lea merupakan multivitamin dan multimineral yang terbaik. Bukan setakat memberikan kita kesihatan yang optimum, kulit pun akan semakin cantik berseri :)

YES HEALTHY YOUNG LIVING

VIVIX PART 1
VIVIX PART 2
VIVIX PART 3
VIVIX & Sakit Buah Pinggang

PROMOSI SHAKLEE BULAN MAY 2015


Untuk promosi bulan ni khas untuk anda yang mengalami masalah BERAT BADAN yang berlebihan dan masalah KOLESTROL yang tinggi kerana Shaklee menawarkan 2 supplement yang TERBAIK iaitu OMEGA GUARD dan PHOTOCOL-ST.
 

Secara ringkasnya:

Omega Guard akan membakar lemak dan membersihkan kolestrol. Kolestrol jahat akan dibawa oleh OMEGA GUARD ke hati dan kemudiannya dirembeskan melalui saluran yang betul.
 

Phytocol-ST pula membantu menghalang kolestrol jahat daripada masuk ke dalam salur darah kita.

Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @Lyana Hisham | All Right Reserved
Designed By SF Design Lab | Powered By
Blogger.com