Saturday, July 29, 2023

PROMO MERDEKA SHAKLEE

Assalamualaikum and Hi everyone

Fuhhh, Yana rasa teruja sangat-sangat bila dapat tahu Shaklee ada buat MERDEKA SALES and it is all up to 60% discount!! 


MashaAllah thank you Shaklee!!

Mesti happyyyy sangat customer-customer tersayang bila dapat tahu Shaklee buat diskaun murah gila macam ni ðŸ¥¹


Alright, tarik nafas kejap.. Korang mesti baca sampai habis yaaa.. Yana nak explain briefly pasal promo merdeka sales ni.. 


Antara produk yang terlibat ialah,


 ESP

 VITAMIN E

 HERO KIDDO

 VITALEA KIDS

 GLA COMPLEX


So promo ni macam mana sebenarnya?


▪️Kalau korang beli sebotol - korang akan nikmati diskaun 40%

▪️Kalau korang beli 2 botol - korang akan nikmati diskaun 50%

▪️Dan kalau korang beli 3 botol - korang akan nikmati diskaun 60% 


😱😱😱😱 Dashat gilaaaa!!! 


Yana share sikit mengenai kelebihan setiap produk yang tengah promo ni :


🍃ESP

-Membantu mencantikkan kulit

-Mencerahkan kulit

-Bantu turun berat badan

-Bantu banyakkan susu badan


🍃Hero Kiddo

-Sangat digemari kanak-kanak dan orang dewasa sebab rasa sedap & dalam bentuk gummies

-Bantu tingkatkan imun anak-anak

-Bantu halang virus dari memasuki sel badan


🍃Vitalea For Children

-Bantu cukupkan keperluan nutrisi anak2

-Tingkatkan selera makan anak2 


🍃GLA Complex

-Bantu stabilkan hormon 

-Bantu kitaran period lebih teratur

-Bantu tingkatkan kesuburan wanita

-Sesuai untuk mereka yang sedang TTC


🍃Vitamin E

-Bantu lembapkan kulit

-Tinggi dengan antioksidan dan bertindak sebagai agen anti penuaan

-Membantu pudarkan parut

-Meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita


Jangan lupa dapatkan mana-mana produk promo MERDEKA SALES ni yaaa.. 



Sebab I can assure lepas ni Shaklee memang takkan buat dah promo murahhhhh semurah ini lagi dah ðŸ¤—


Yana gunakan khidmat Grab Express untuk same day delivery. Jadi bagi warga KL dan Selangor yang nak dapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Yana.


Boleh whatsapp Yana terus kat sini ðŸ‘‡ðŸ»


📲 CLICK HERE FOR ORDER


Postage hari hari

Self Pick Up Setia Alam

COD Shaklee area KL & Selangor




Thursday, May 18, 2023

JANA INCOME DARI RUMAH

Assalamualaikum and Hi everyone


Seronok kan bila tengok orang lain buat bisnes, nampak kejayaan demi kejayaan yang mereka capai.


Kita pun mula rasa nak cuba bisnes. Rata-rata yang buat bisnes ni kadang tu bukan sebab minat, tapi lebih kepada nak ubah hidup dan nak jana income tambahan untuk support family.


Percaya atau tak, minat ni sesuatu yang boleh dipupuk. Saya dulu pun awalnya takde la minat pun bab bisnes ni, tak pernah terfikir pun nak bisnes. 


Bermula dengan nak cari side income untuk buat tambah belanja, kini bisnes dah jadi “PASSION” Yana. Bila ada passion, kita akan ada rasa tanggungjawab dengan bisnes yang kita dah mulakan.


Untuk Yana sendiri, yang paling penting bila kita nak mulakan sesuatu bisnes ada 3 ciri utama yang kita kena ambil kira.


1️⃣ Make sure produk yang kita offer tu terbukti berkesan dan mesti lah halal, yang dapat berikan manfaat kepada orang lain.


2️⃣ Sistem bisnes yang patuh syariah, yang tiada unsur unsur tak baik sebab kita nak bisnes untuk jangka masa panjang.


3️⃣ Bisnes bermentor supaya kita tak terkapai-kapai, ada support group untuk kita refer so that kita berada dalam circle yang boleh bantu kita grow dan improve diri untuk jadi lebih baik.



Nak mulakan Bisnes Shaklee and join my team boleh terus whatsapp saya 📲 016-2099703


NEWBIES INTAKE IS NOW OPEN 😎







Tuesday, March 14, 2023

Menu Sahur Simple

 Assalamualaikum and Hye ❤️

Biasa time puasa ni yang paling penting adalah waktu sahur, sebab apa yang kita makan waktu sahur ni la yang akan membantu untuk kita kekal bertenaga sepanjang seharian kita berpuasa.

Kalau boleh, kita nak sahur yang simple, cepat dan mudah tapi nak yang bantu beri rasa kenyang lebih lama also nak lebih bertenaga. Tak nak la time puasa jer rasa lemah, lesu dan mengantuk! Rugi sebab kita nak kejar pahala berganda-ganda kan?

Ada ke sahur yang all in ada semua manfaat ni?

OF COURSE ADA!

First you kena ada protein shake from Shaklee.


Yana sendiri adalah pengguna setia protein shake Shaklee sejak 2013 - 10 years already 😍

Antara yang paling famous ESP ni la, Energizing Soy Protein yang manfaat dia memang ALL IN ✅

ESP yang mengandungi sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama. Protein nih sangat penting untuk pembinaan sel dalam tubuh badan kita. Tanpa sumber protein yang mencukupi, badan kita akan rasa lemah, otot akan akan mula kendur, tulang boleh jadi rapuh dan kulit juga akan jadi semakin kusam bila umur kita makin meningkat.


Kalau nak tahan rasa kenyang lebih lama, tak cepat penat dan mengantuk, rasa bertenaga sepanjang hari, boleh cuba try sendiri consume ESP ni. Dah cuba 1 tong confirm jatuh hati terus! 😘 


Yana nak share sekali antara resepi yang anda boleh buat dengan menggunakan ESP, senang la nak pelbagaikan menu sahur lepas ni. Feel free to try and rasai sendiri perbezaan bila anda berpuasa dengan Shaklee.



Selamat Mencuba! Order boleh click sini ðŸ¤—



Tuesday, March 7, 2023

Tips Lebih Bertenaga Di Bulan Puasa

Assalamualaikum and Hye ❤️


Puasa dah tak lama lagi dah. Korang yang still ada hutang puasa tu dah habis ganti ke? 


Kalau belum, jangan lupa habiskan ganti ya. Sempat lagi nak ganti ada beberapa hari lagi.


Dulu sebelum kenal Shaklee, memang Yana admit Yana cepat letih time puasa. Baru pukul 11 pagi tekak dah mula kering, masuk pukul 12 tengah hari perut pulak mula berbunyi macam macam lagu. Walhal masa sahur makan boleh tahan meriahnya. Nasi sepinggan, air 2-3 gelas penuh. But still, kejap jer mampu bertahannya! ðŸ˜…


Tapi sejak Yana kenal Shaklee, everytime puasa Ramadhan, puasa ganti atau puasa sunat memang badan terasa lebih cergas dan bertenaga. Tekak pun tak sekering dan sedahaga biasa. Lagi lagi ditambah dengan cuaca tak menentu sekarang nih kan..


Apa yang Yana amalkan ialah bersahur dengan supplement Shaklee. Memang Alhamdulillah banyak membantu untuk mengurangkan rasa letih, lapar dan juga dahaga.


Ada beberapa pilihan supplement utama yang Yana cadangkan untuk diambil semasa bersahur iaitu ESP, CINCH SHAKE dan PERFORMANCE DRINK.



Apa kebaikan dan manfaat supplement nih?


 ESP yang mengandungi sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama. Protein nih sangat penting untuk pembinaan sel dalam tubuh badan kita. Tanpa sumber protein yang mencukupi, badan kita akan rasa lemah, otot akan akan mula kendur, tulang boleh jadi rapuh dan kulit juga akan jadi semakin kusam bila umur kita makin meningkat.


Kalau nak tahan rasa kenyang lebih lama, tak cepat penat dan mengantuk, rasa bertenaga sepanjang hari, boleh cuba try sendiri consume ESP ni. Dah cuba 1 tong confirm jatuh hati terus! ðŸ˜˜ 


 Kalau suka yang ada perisa, boleh ambil CINCH SHAKE. Pun Yana suka especially perisa Chocolate! Ada lagi 2 perisa, Vanilla and Cafe Latte. Consume masa sahur memang kurang rasa lapar time puasa, energy pun lebih ðŸ’ªðŸ»ðŸ’ªðŸ»


Beza CINCH SHAKE dengan ESP, CINCH SHAKE ni boleh dijadikan sebagai meal replacement. Maksudnya kalau dah ambil CINCH SHAKE memang tak perlu makan lain lain lagi dah. Mudah sahur bancuh dia jer, jimat masa malahan lagi tahan dan kenyang lebih lama inshaaAllah ðŸ‘


 PERFORMANCE DRINKS (PD) ialah minuman seperti isotonik tetapi takde gas. PD bagus untuk mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. 


PD akan seimbangkan proses kehilangan air dalam badan so that badan kekal rasa segar and dapat lah mengurangkan rasa dahaga. Digalakkan juga diambil semasa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.


So untuk korang yang agak-agak letih memanjang and lemau jer masa nak berpuasa tu, apa kata cuba bersahur dengan supplement SHAKLEE? 


InshaaAllah you will feel the difference. Bila badan rasa lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna ❤️


PROMOSI SET RAMADHAN MARCH 2023










Boleh order di sini untuk dapatkan harga promo yang lebih jimat dan berbaloi-baloi.

Jom Puasa dengan Shaklee ❤️




Saturday, November 12, 2022

INTERMITTENT FASTING : Kurus Tanpa Stress

Assalamualaikum and Hi

Ramai yang nak kurus dan nak turunkan berat badan tapi biasa half way jer dah give up!


Dah cuba jaga makan.

Diet tak makan nasi.

Makan malam before jam 7.


But still, mampu buat beberapa hari jer lepas tu malas dah. Nanti nanti la aku kurus. Gittew! 🥹


Kurus ni sebenarnya bukan sebab kita nak cantik jer, 

No No No, bukan tau..

Tapi sebenarnya untuk kita jaga kesihatan jugak. Bila kita ni makan tak ingat apa, itu yang bahaya. Badan naik, overweight, baju seluar mula tak muat, penyakit pun akan mula datang.


So macam mana nak atasi masalah ini?

Ada solution ke?


Of course ada inshaaAllah, caranya adalah dengan melalukan diet dengan style INTERMITTENT FASTING. 


And you all tak perlu diet hard core sangat pun, just follow cara Shaklee lebih relevan and mudah 👍





Nak tengok Feedback mereka yang dah berjaya turunkan berat dengan INTERMITTENT FASTING?

Okay ni Yana nak share dengan you all antara testimoni yang dah berjaya dan mereka hanya amalkan diet plan 12:12 Shaklee with Hello New You Set.


More info boleh contact Yana okay?





Monday, April 18, 2022

RES V SHAKLEE : MANFAAT DAN KEBAIKAN

 Assalamualaikum and Hye ❤

Ramai yang dah tahu VIVIX SHAKLEE nih power sangat effect dia. 

Kalau Vivix adalah 10x lebih berkesan berbanding resveratrol sahaja, ResV pula adalah 13x ganda lebih berkesan berbanding Vivix!

Power kan?

Disebabkan effect ResV yang power nih, sejak ResV mula available untuk jualan pada 1st of March 2020, ramai sangat yang keep repeat order ResV untuk menikmati manfaat khasiat nutrisi kandungan ResV. At times, Shaklee ada juga menawarkan harga promosi untuk ResV, maka lagi ramai lah yang mengambil kesempatan untuk memiliki ResV lebih lebih lagi sewaktu promo 😍

SPECIAL PROMO FOR APRIL 2022‼️

Untuk setiap pembelian 3 botol ResV, anda berpeluang memiliki 1 lagi botol ResV secara PERCUMA! Untung sangat sangat ya.

Bagi anda yang belum mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE, anda berpeluang menyertai Shaklee secara PERCUMA dengan setiap pembelian ResV. Kalau nak beli 1 botol sahaja pun boleh, dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE juga.


ResV Membantu Melambatkan Penuaan Pada Tahap Selular

Para saintis dapati faktor kerosakan DNA selular setiap hari mungkin merupakan sebab utama dalam pelbagai jenis masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia.

ResV dicipta dan disokong oleh enam paten serta mengandungi proprietary, semua campuran semulajadi dari spektrum polifenol yang luas berasaskan anggur muscadine yang kaya dengan kepekatan asid ellagic dan ellagitannins berbanding anggur yang lain. Khasiat nutrisi di pada anggur muscadine, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Antara Keistimewaan dan Kelebihan ResV Shaklee


  • Menggunakan bahan semulajadi
  • Didorong oleh kemajuan saintifik
  • Disokong oleh 6 paten
  • Mengandungi spektrum polifenol yang luas
  • Dijamin HALAL

Pengalaman Yana sendiri sebagai Pengguna ResV

Kadang kadang tu kita selalu mengharapkan untuk tidur lebih awal tapi bukan setiap hari kita dapat tidur yang cukup 6-8 jam. Kita ada kekangan nak siapkan kerja atau kita ada anak kecik yang bangun setiap beberapa jam untuk susu. Anak yang dah besar sikit pun kadang terjaga tengah malam, nak kena melayan jugak tak dapat kita tidur 😅

Bila kita tak cukup tidur, waktu kita bangun pagi badan rasa lemau tak bertenaga. Kepala pening, berpusing pusing jadinya. Tapi kita perlukan tenaga sebab banyak urusan harian yangkita nak kena siapkan. Kalau tak ada tenaga, kita pun mudah jadi moody, rasa nak marah, lesu tak bermaya dan urusan pun banyak yang tertangguh.

Dengan pengambilan ResV sebelum tidur, waktu bangun pagi memang Yana rasa sangat fresh dan bertenaga even Yana tak cukup tidur. ResV really helps untuk recharge energy lebih cepat. Ibarat kita charge phone guna yang fast charging gituu terus penuh 😎

Another thing yang Yana perasan, lepas consume ResV tekstur kulit jadi makin halus and licin. No wonder salah satu manfaat dia ANTI AGING - melambatkan penuaan. InshaaAllah consume dari usia lebih muda boleh maintain nampak muda daripada usia sebenar and sebagai bonus untuk kesihatan + tenaga 💪🏻💪🏻


Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp Yana, 
click terus link kat sini ðŸ“² 

Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»




 
Copyright @Lyana Hisham | All Right Reserved
Designed By SF Design Lab | Powered By
Blogger.com