Saturday, November 12, 2022

INTERMITTENT FASTING : Kurus Tanpa Stress

Assalamualaikum and Hi

Ramai yang nak kurus dan nak turunkan berat badan tapi biasa half way jer dah give up!


Dah cuba jaga makan.

Diet tak makan nasi.

Makan malam before jam 7.


But still, mampu buat beberapa hari jer lepas tu malas dah. Nanti nanti la aku kurus. Gittew! 🥹


Kurus ni sebenarnya bukan sebab kita nak cantik jer, 

No No No, bukan tau..

Tapi sebenarnya untuk kita jaga kesihatan jugak. Bila kita ni makan tak ingat apa, itu yang bahaya. Badan naik, overweight, baju seluar mula tak muat, penyakit pun akan mula datang.


So macam mana nak atasi masalah ini?

Ada solution ke?


Of course ada inshaaAllah, caranya adalah dengan melalukan diet dengan style INTERMITTENT FASTING. 


And you all tak perlu diet hard core sangat pun, just follow cara Shaklee lebih relevan and mudah 👍





Nak tengok Feedback mereka yang dah berjaya turunkan berat dengan INTERMITTENT FASTING?

Okay ni Yana nak share dengan you all antara testimoni yang dah berjaya dan mereka hanya amalkan diet plan 12:12 Shaklee with Hello New You Set.


More info boleh contact Yana okay?





Monday, April 18, 2022

RES V SHAKLEE : MANFAAT DAN KEBAIKAN

 Assalamualaikum and Hye ❤

Ramai yang dah tahu VIVIX SHAKLEE nih power sangat effect dia. 

Kalau Vivix adalah 10x lebih berkesan berbanding resveratrol sahaja, ResV pula adalah 13x ganda lebih berkesan berbanding Vivix!

Power kan?

Disebabkan effect ResV yang power nih, sejak ResV mula available untuk jualan pada 1st of March 2020, ramai sangat yang keep repeat order ResV untuk menikmati manfaat khasiat nutrisi kandungan ResV. At times, Shaklee ada juga menawarkan harga promosi untuk ResV, maka lagi ramai lah yang mengambil kesempatan untuk memiliki ResV lebih lebih lagi sewaktu promo 😍

SPECIAL PROMO FOR APRIL 2022‼️

Untuk setiap pembelian 3 botol ResV, anda berpeluang memiliki 1 lagi botol ResV secara PERCUMA! Untung sangat sangat ya.

Bagi anda yang belum mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE, anda berpeluang menyertai Shaklee secara PERCUMA dengan setiap pembelian ResV. Kalau nak beli 1 botol sahaja pun boleh, dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE juga.


ResV Membantu Melambatkan Penuaan Pada Tahap Selular

Para saintis dapati faktor kerosakan DNA selular setiap hari mungkin merupakan sebab utama dalam pelbagai jenis masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia.

ResV dicipta dan disokong oleh enam paten serta mengandungi proprietary, semua campuran semulajadi dari spektrum polifenol yang luas berasaskan anggur muscadine yang kaya dengan kepekatan asid ellagic dan ellagitannins berbanding anggur yang lain. Khasiat nutrisi di pada anggur muscadine, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Antara Keistimewaan dan Kelebihan ResV Shaklee


  • Menggunakan bahan semulajadi
  • Didorong oleh kemajuan saintifik
  • Disokong oleh 6 paten
  • Mengandungi spektrum polifenol yang luas
  • Dijamin HALAL

Pengalaman Yana sendiri sebagai Pengguna ResV

Kadang kadang tu kita selalu mengharapkan untuk tidur lebih awal tapi bukan setiap hari kita dapat tidur yang cukup 6-8 jam. Kita ada kekangan nak siapkan kerja atau kita ada anak kecik yang bangun setiap beberapa jam untuk susu. Anak yang dah besar sikit pun kadang terjaga tengah malam, nak kena melayan jugak tak dapat kita tidur 😅

Bila kita tak cukup tidur, waktu kita bangun pagi badan rasa lemau tak bertenaga. Kepala pening, berpusing pusing jadinya. Tapi kita perlukan tenaga sebab banyak urusan harian yangkita nak kena siapkan. Kalau tak ada tenaga, kita pun mudah jadi moody, rasa nak marah, lesu tak bermaya dan urusan pun banyak yang tertangguh.

Dengan pengambilan ResV sebelum tidur, waktu bangun pagi memang Yana rasa sangat fresh dan bertenaga even Yana tak cukup tidur. ResV really helps untuk recharge energy lebih cepat. Ibarat kita charge phone guna yang fast charging gituu terus penuh 😎

Another thing yang Yana perasan, lepas consume ResV tekstur kulit jadi makin halus and licin. No wonder salah satu manfaat dia ANTI AGING - melambatkan penuaan. InshaaAllah consume dari usia lebih muda boleh maintain nampak muda daripada usia sebenar and sebagai bonus untuk kesihatan + tenaga 💪🏻💪🏻


Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp Yana, 
click terus link kat sini ðŸ“² 

Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»




Sunday, April 3, 2022

PUASA 2022 BERSAMA SET RAMADHAN SHAKLEE

 Assalamualaikum and Hye ❤

Lama tak bersiaran kat sini. InshaaAllah I’ll be writing more soon. Rindu rasanya nak mula menulis :)

Syukur Alhamdulillah kita bertemu lagi dengan Ramadhan tahun ini. Di sini Yana nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua. Mudah mudahan kita diberikan keampunan dan diredhai Allah sentiasa.

Bila sebut tentang puasa, antara perkara yang sangat penting adalah untuk memastikan kita kekal bertenaga sepanjang seharian berpuasa. So waktu sahur adalah sangat penting.

Dulu sebelum kenal Shaklee, memang Yana admit Yana jenis cepat letih time puasa. Baru pukul 11 pagi tekak dah mula kering, masuk pukul 12 tengah hari perut pulak mula berbunyi macam macam lagu. Walhal masa sahur makan boleh tahan meriahnya. Nasi sepinggan, air 2-3 gelas penuh. But still, kejap jer mampu bertahannya! ðŸ˜…


Tapi sejak Yana kenal Shaklee, everytime puasa Ramadhan, puasa ganti atau puasa sunat memang badan terasa lebih cergas dan bertenaga. Tekak pun tak sekering dan sedahaga biasa. Lagi lagi ditambah dengan cuaca panas sekarang nih kan..


Apa yang Yana amalkan ialah bersahur dengan supplement Shaklee. Memang Alhamdulillah banyak membantu untuk mengurangkan rasa letih, lapar dan juga dahaga.


Ada beberapa pilihan supplement utama yang Yana cadangkan untuk diambil semasa bersahur iaitu ESP, CINCH SHAKE, LIFE SHAKE, MEAL SHAKES dan juga PERFORMANCE DRINK.



Apa kebaikan dan manfaat supplement nih?


 Protein Shakes Shaklee sekarang nih dah ada beberapa pilihan.


ESP yang mengandungi sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama. Protein nih sangat penting untuk pembinaan sel dalam tubuh badan kita. Tanpa sumber protein yang mencukupi, badan kita akan rasa lemah, otot akan akan mula kendur, tulang boleh jadi rapuh dan kulit juga akan jadi semakin kusam bila umur kita makin meningkat.


Kalau nak tahan rasa kenyang lebih lama, tak cepat penat dan mengantuk, rasa bertenaga sepanjang hari, boleh cuba try sendiri consume ESP ni. Dah cuba 1 tong confirm jatuh hati terus! ðŸ˜˜ 


Kalau suka yang ada perisa, boleh ambil CINCH SHAKE atau pun LIFE SHAKE. Pun Yana suka especially Cinch Shake perisa Chocolate! Ada lagi 2 perisa, Vanilla and Cafe Latte. Life Shake yang latest daripada Shaklee pun best sebab ada tambahan prebiotik yang bagus untuk penghadaman. Consume masa sahur memang kurang rasa lapar time puasa, energy pun lebih ðŸ’ªðŸ»ðŸ’ªðŸ»


** Cinch Shake dan Life Shake boleh dijadikan sebagai meal replacement. Meaning that tak perlu makan lain pun tak pe.



 PERFORMANCE DRINKS (PD) ialah minuman seperti isotonik tetapi takde gas. PD bagus untuk mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. 


PD akan seimbangkan proses kehilangan air dalam badan so that badan kekal rasa segar and dapat lah mengurangkan rasa dahaga. Digalakkan juga diambil semasa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.



 MEAL SHAKES sebagai sumber multivitamin yang terbaik. Bila kita berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. 


Untuk anak anak yang baru nak dilatih untuk berpuasa, boleh lah bancuh kan Meal Shakes untuk anak anak semasa waktu sahur. InshaaAllah anak anak juga rasa lebih bertenaga semasa berpuasa.


So untuk korang yang agak-agak letih memanjang and lemau jer masa nak berpuasa tu, apa kata cuba bersahur dengan supplement SHAKLEE? 


InshaaAllah you will feel the difference. Bila badan rasa lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna ❤️


Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp Yana, 
click terus link kat sini ðŸ“² 

Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»


Kalau tak nak bisnes sekadar nak jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh tau. Semestinya bila you jadi ahli, you dapat menikmati pembelian dengan HARGA AHLI!


Thursday, September 30, 2021

HERO KIDDO SHAKLEE : SUPPLEMENT TERBAIK UNTUK ANAK ANDA

 Assalamualaikum and Hye everyone ❤

Alhamdulillah we finally have something exciting for kids out there and it is totally the best to boost their IMMUNE SYSTEM !


THE NEWLY LAUNCH SUPPLEMENT FOR SHAKLEE KIDS 😍

Kids love gummies! But most gummies are not healthy, it contains high sugar. Bila anak anak makan diorang boleh jadi sugar rush and it is not good for their teeth as well. But now Shaklee has produce gummies in Shaklee version, it is healthy and also it has no sugar. 

HERO KIDDO GUMMIES 🐻


Bentuk jer dah comel, bear shaped! Anak anak tengok pun sure teruja nak makan. Rasa pun sangat sedap walau pun takde sugar content dalam gummies 😍

Kandungan HERO KIDDO sangat kaya dengan Elderberry extracts, Vitamin C, Vitamin D and Zinc, Hero Kiddo is absolutely the best for Immune Booster. InshaaAllah anak anak lebih sihat dan susah jatuh sakit bila immune system kuat. 

Rasanya anak anak kena share dengan Mama jugak! 

Because I love gummies too 🤣

Antara Manfaat HERO KIDDO GUMMIES 


Feedback Pengguna HERO KIDDO












Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp Yana, 
click terus link kat sini ðŸ“² 

Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»


Kalau tak nak bisnes sekadar nak jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh tau. Semestinya bila you jadi ahli, you dapat 


Sunday, July 4, 2021

LIFE SHAKE ELDERBERRY SHAKLEE KINI DI MALAYSIA

Assalamualaikum and Hye

Life Shake berperisa Elderberry baru sahaja masuk ke pasaran Malaysia pada awal bulan July 2021. I believe that Shaklee lovers sure excited kan nak cuba? 

Merupakan hidangan semua dalam satu yang lengkap, kaya dengan protein, kalsium, fiber, vitamin, mineral dan prebiotic, juga semestinya dengan tambahan ekstrak Elderberry untuk meningkatkan perlindungan kesihatan, kuatkan tahap imunisasi badan, kesihatan pencernaan, berikan lebih tenaga dan sesuai bagi mereka yang nak turunkan berat badan.

Kalau sebelum ni ramai orang hanya kenal ESP dan Cinch Shake tetapi sekarang kita ada versi baru, pendek kata kacukan ESP + Cinch Shake😁


Life Shake Elderberry ni umpama semua dalam 1, sangat lengkap dengan nutrisi penting seperti protein, kalsium, omega, multivitamin dan juga prebiotic. Tambahan lagi satu iaitu ekstrak elderberry yang membantu sistem imunisasi badan kita. 


Lengkap dan sangat lengkap!


Selalunya orang kata hasil kacukan ni lebih mengancam dan menarik. 


Presenting our new product, Life Shake Elderberry!





Boleh terus dapatkan sekarang sebab stocks tersangat limited.


Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»


Kalau tak nak bisnes sekadar nak jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh tau. Semestinya bila you jadi ahli, you dapat menikmati harga yang lebih murah dan lebih jimat ðŸ˜Ž


Monday, March 2, 2020

RES V SHAKLEE KINI MULA DIJUAL!

Assalamualaikum and Hye 

ResV merupakan penemuan revolusi terbaharu daripada Shaklee. ResV Shaklee dihasilkan secara saintifik yang direka untuk mengekalkan keremajaan dan untuk hidup yang lebih aktif dan bertenaga. Melalui pembangunan bertahun-tahun bersama saintis-saintis terkemuka dan penyelidikan canggih secara global, Shaklee telah berjaya menghasilkan ResV. 


RES V MENGANDUNGI POLIFENOL

ResV juga seperti Vivix. ResV mengandungi campuran proprietari, ekstrak polifenol botani semulajadi yang dipilih secara teliti untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan optimum. Di Shaklee semestinya:

✿ Semula Jadi
✿ Tanpa Warna Tiruan
✿ Tanpa pemanis Tiruan
✿ Tanpa Pewarna Tiruan
✿ Tanpa Pengawet
✿ Tanpa Gluten Tambahan

Pendek kata “dari alam semula jadi kepada manusia” 

Apa itu Polifenol

Polifenol adalah bahan semula jadi yang didapati dalam anggur tertentu, buah beri, herba dan sayur-sayuran. Ia dihasilkan sebagai sebahagian daripada sistem pertahanan tumbuhan yang bertindak balas kepada persekitaran yang bahaya. Polifenol melindungi tumbuh-tumbuhan daripada makhluk perosak, serangan kuman, kecederaan, jangkitan, radiasi ultraviolet dan keadaan iklim yang bahaya dan tidak menentu. Polifenol juga memberikan warna yang cantik dan terang kepada buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran. Sebab itu, tumbuhan yang kaya dengan polifenol mampu hidup dalam cuaca yang melampau dan mampu berdaya saing.

Polifenol adalah nutrien semulajadi untuk mengekalkan keremajaan dan menjadikan hidup penuh bersemangat.

Apa itu Resveratrol

Resveratrol adalah salah satu Polifenol yang paling berkuasa. Resveratrol telah mendapat reputasi sebagai ramuan penting untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan yang baik

Ramuan ResV Shaklee

ResV Shaklee mengandungi campuran propietari Polifenol tumbuhan seperti Anggur Muscadine, Japanese Knotweed dan Lobak Ungu. Melalui penemuan formula revolusi baharu, ramuan ResV ditambah dengan lima bahan lagi, menjadikan lapan bahan utama terdapat dalam ResV Shaklee. Campuran 8 bahan ini merupakan campuran proprietary spectrum polifenol yang luas.



Anggur Muscadine (Vitis Rotundifolia)


Anggur Muscadine adalah buah anggur yang luar biasa. Ciri-ciri unik ini membolehkan Anggur Muscadine mempunyai sifat antioksidan yang sangat berkuasa iaitu 6 hingga 8 kali lebih daripada beri biru dan jumlah asid Elagik dan Elagithanin, iaitu sejenis polifenol yang sangat tinggi. Kedua-dua polifenol yang terkenal dengan pelbagai manfaat kesihatan 

Japanese Knotweed

Japanese Knotweed atau dikenali sebagai Polygium Cuspidatum adalah perenial yang besar berasal dari Asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Japanese Knotweed ini kaya dengan ResveratrolResveratrol adalah salah satu polifenol yang paling banyak dikaji dan telah mendapat reputasi untuk kesihatan yang lebih baik. 

Lobak Ungu

Lobak ungu salah satu sumber semulajadi yang kaya antioksidan. Walaupun semua jenis lobak adalah sihat dan bernutrisi, lobak ungu mengandungi antioksidan berkuasa iaitu Antosianin dan Lutein yang mempunyai manfaat kesihatan luar biasa 


Chebulic Myrobalan (Buah Kaduka)

Chebulic Myrobalan adalah herba teraputik Ayurveda. Chebulic Myrobalan mengandungi polifenol penting seperti Asid Galik dan Asid Elagik.

Anggur Hitam (Blackcurrant)

Anggur hitam sangat kaya dengan vitamin, sehingga dikenali sebagai “superstar vitamin”. Sumber vitamin C yang sangat baik hampir empat kali ganda lebih banyak daripada buah oren. Anggur hitam juga mengandungi Polifenol Antosianin dan Sianidin.

Buah delima (Pomegranate)
Buah delima adalah salah satu buah yang paling sihat di dunia. Buah delima penuh dengan nutrien penting dan secara amnya dikaitkan dengan kandungan polifenol yang tinggi seperti Elagitanin, Asid Elagik, dan Flavonoid lain (Quercetin, kaempferol dan luteolin glycosides). 

Hampas Anggur dan Anggur Merah

Buah anggur merah kaya dengan antioksidan dan serat. Kulit dan biji anggur yang boleh dimakan, kaya dengan antioksidan, terutamanya Resveratrol. Ia juga mengandungi polifenol seperti Proantosianidin.

Kapsul ResV



Untuk pengetahuan anda, Kapsul ResV agak pejal berbanding supplement kapsul Shaklee yang lain. Fungsinya supanya kandungan ResV tidak teroksidan dan mengekalkan kandungan Polifenol.

Kapsul ResV mengandungi 2 selaput iaitu:

✿ Selaput bahagian luar kapsul diselaputi dengan bovine
✿ Selaput bahagian dalam kapsul pula diselaputi dengan hampas kulit anggur / biji anggur. 

Mengikut piawaian KKM, ResV didaftarkan sebagaitraditional medicine walaupun ResV ini bukan ubat. Sebab itu, dibahagian kotak ResV terpapar semua ramuan yang terkandung dalam ResV.

Keistimewaan ResV Shaklee

✿ Unik dan Ekslusif

Keistimewaan ResV Shaklee adalah ResV disokong oleh 6 paten. Shaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan segala kebaikan polifenol dalam ResV supaya boleh menikmati kandungan nutrisi dan manfaatnya secara sepenuhnya. 6 paten ini hanya eksklusif di Shaklee sahaja.

✿ Pertanian Secara Berterusan

Shaklee komited kepada piawaian yang tertinggi dalam pertanian mesra alam dan berterusan supaya anda boleh menikmati nutrient yang bermanfaat dengan kepakatan tertinggi sepanjang tahun.

✿ Tidak Perlu Disimpan Dalam Peti Sejuk

Kapsul lembut ResV tidak perlu disimpan dalam peti sejuk dan mempunyai jangka hayat selama 24 bulan(Kekal segar sehingga 24 bulan). Ia sangat memudahkan anda boleh mengambilnya dimana-mana dan bila-bila sahaja.


Dos Harian ResV Shaklee

Dos harian bagi ResV Shaklee adalah biji sehari selepas makan.

Bagi menikmati kehidupan yang penuh bertenaga dan kecergasan yang optimum, serta menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lebih bersemangat, anda digalakan untuk mengambil ResV dan Vivix juga.


ResV Produk Terbaharu Shaklee


Manfaat Polifenol dalam ResV

ResV Produk Terbaharu Shaklee

✿ Meningkatkan tenaga dan menguatkan otot
✿ Kulit yang kelihatan lebih muda
✿ Mengekalkan paras gula darah sihat
✿ Menggalakkan detoksifikasi badan dan pembersihan yang efektif
✿ Menggalakkan kesihatan peredaran
✿ Menggalakkan kekal tajam dan focus
✿ Memelihara dan menyokong keselesaan sendi
✿ Boleh melindungi daripada pertumbuhan sel abnormal

Kelebihan Res-V

✿ Ia berbentuk liquid gel, jadi mudah nak travel ke mana-mana.
✿ Tidak perlu simpan dalam peti ais. Mampu bertahan sehingga 24 bulan.
✿ Mengandungi tambahan 5 lagi ramuan berbanding produk Vivix
✿ Mempunyai kuasa 30% lebih polifenol.
✿ Disokong 6 paten

Kesimpulan

Walaupun ResV sama macam Vivix tetapi tidak serupa sebenarnya, kerana ResV 30x Lebih Hebat Berbanding Vivix kerana

Sejajar dengan penemuan formula dan revolusi baharu, para saintis menambahkan beberapa ramuan baru di dalam Res-V menjadikan resV 30x ganda lebih sebatian polifenol.

✿ Spektrum polifenol untuk Res-V telah berubah dan jumlah polifenol bagi setiap hidangan juga telah dipertingkatkan. Dalam kajian makmal, formula Res-V yang baru ini terbukti 30% lebih berkuasa untuk menghalang pembentukan protein AGE berbanding dengan formula sebelumnya. 

✿ Disokong oleh enam paten, ResV mengandungi proprietary, semua campuran semulajadi dari spektrum polifenol yang luas berdasarkan anggur muscadine yang memaparkan kepekatan asid elagik dan Elagithanin yang lebih baik berbanding anggur lain, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang lebih hebat.

Penggunaan polifenol boleh melindungi telomere daripada memendek, membantu anda untuk hidup lebih muda lebih lama.


Apa itu telomere?


 Telomere adalah penutup pelindung yang melindungi hujung kromosom dalam sel. Apabila umur meningkat, telomere pula semakin memendek, dan telomere yang lebih panjang dikaitkan dengan kesihatan yang baik.
 Penggunaan Shaklee mempunyai kadar 40% lebih rendah dalam pemendekkan telemore yang berkaitan faktor usia.




Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp Yana, click terus link kat sini ðŸ“² 

Untuk berdaftar sebagai ahli, boleh terus click link kat bawah nih ðŸ‘‡ðŸ»


Kalau tak nak bisnes sekadar nak jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh tau. Semestinya bila you jadi ahli, you dapat menikmati harga yang lebih murah dan lebih jimat ðŸ˜Ž


 
Copyright @Lyana Hisham | All Right Reserved
Designed By SF Design Lab | Powered By
Blogger.com